Nikolina Kapitanović

YMS tečaj:

Flute

Školovanje:

Nikolina je svoje osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku u klasi profesorice Ivane Šanić. 

Uz redovito školovanje pohađala je seminare kod eminentnih profesora kao što su Riccardo Ghiani, Guelsen Tatu, Renata Penezić, Tamara Coha-Mandić i Ana Domančić Krstulović. Maturirala je 2017.godine sa odličnim uspjehom.

2017. godine upisuje preddiplomski studij flaute na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi red.prof.art. Ane Domančić Krstulović te ga završava 2021. godine s odličnim uspjehom. Iste godine upisuje diplomski studij u klasi doc.art. Marka Zupana kojeg je završila je 2022. godine sa odličnim uspjehom.

Glazbena postignuća:

Tijekom svog školovanja, Nikolina je sudjelovala na raznim natjecanjima i ostvarila sljedeće uspjehe:
– 2010. godina- 48. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa,1. nagrada na regionalnom natjecanju;
2. nagrada na državnom natjecanju.
– 2012. godina- 50. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, 1. nagrada na regionalnom natjecanju; 2. nagrada na državnom natjecanju.
– 2014. godina- 52. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, 3. nagrada na regionalnom natjecanju
– 2015. godina- Međunarodno natjecanje Daleki akordi, 1. nagrada u 4. kategoriji
– 2016. godina- 54. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, 1. nagrada na regionalnom natjecanju; 2. nagrada na državnom natjecanju.
– 2017. godina- Međunarodno natjecanje Daleki akordi, 2. nagrada u 5. kategoriji

Nedugo nakon upisa preddiplomskog studija flaute uključila se u rad ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS pod vodstvom doc.art. Gordana Tudora kao stalna piccolistica i flautistica. S ansamblom sudjeluje na mnogim festivalima suvremene glazbe od kojih izdvaja Muzički Biennale Zagreb. Kao član ansambla sudjelovala je u snimanju glazbe za film Zora Dalibora Matanića, a daljnje iskustvo u studijskom snimanju stječe i snimanjem prvog albuma S/UMAS ansambla, It Is What It Is 2021. godine. Od 2020.godine obnaša ulogu predsjednice Studentskog zbora Umjetničke akademije te stječe iskustvo u organizaciji koncerata, izložbi i slično.

Kroz diplomski studij stekla je mnogo koncertnog iskustva, a posebno izdvaja Ciklus koncerata mladih glazbenika Vinko Lesić.

Kroz svoj je studij pohađala seminare vrhunskih flautista, a izdvaja seminare profesora Karl-Heinz Shutza, Hansgeorh Schmeisera i Mateja Graheka.