Ivan Burić

YMS tečaj:

Drum Encounters

Glazbena postignuća:

Ivan je svoju bubnjarsku priču započeo odlaskom na studij u Zagreb i sviranjem u šibenskom autorskom rock bandu D Diplinzi sa kojima je snimio dva demo albuma. Većinu glazbenog obrazovanja stječe samostalno uz povremene privatne satove kod Krunoslava Levačića. Radom u zagrebačkom SC-u kao dio festivalskog tima (Žedno uho, N.O. Jazz festival) gdje je imao priliku i čast slušati, te upoznati, mnoge svjetske glazbenike (Wiliam Parker, Hamid Drake, Mats Gustafsson, Charles Gayle…) od kojih je dobio dragocjene savjete. Za vrijeme studija bio je stalni član još nekoliko zagrebačkih autorskih sastava (Vikend u Hong Kongu, Analog spam) sa kojima nastupa po festivalima i klubovima po cijeloj Hrvatskoj. Uz stalne bandove nastupa i kao gost raznim bandovima, pa je tako u nekoliko navrata nastupao i sa tadašnjim duom Lolobrigida.

Povratkom u Šibenik od 2009. svoje djelovanje na lokalnoj šibenskoj sceni započinje u popularnom cover bandu Kost i koža. Nekoliko godina bio je član pratećeg banda na festivalu „Zlatni mikrofon” u Šibeniku. Početkom 2012. paralelno započinje rad u Alvarez triu, te odlazi na inozemnu turneju sa Goranom Karanom. Početkom 2018. postaje član sastava Bloom sa kojim je objavo autorski album “U vremenu što ostaje” za izdavačku kuću Croatia Records. Krajem godine napušta Alvarez trio te postaje član pratećeg sastava Marka Škugora sa kojim nastupa i danas.
Uz matične sastave u raznim kombinacijama nastupio je i sa izvođačima kao što su klapa Sebenico, Fogsellers, Zorica Konđa, Lorena, Manca Špiik, te drugim više ili manje poznatim glazbenicima, te kao član lokalnih sastava Recover i The Kulash.

Kroz svoju karijeru nastupao je u većini domaćih klubova (KSET, Močvara, Orlando, Kocka…), koncertnih i sportskih dvorana (Lisinski, Arena Stožice…), te festivala (Terraneo, Zagrebački Biennale, UFO Festival…). Također, snimao je bubnjeve raznim glazbenicima u svom kućnom studiju, te u poznatim studijima kao što su SAE i Metro u Ljubljani.

Djelovanjem u širokom broju sastava stekao je veliko iskustvo svirajući razne stilove od punka, bluesa, rocka, jazza, elektronske glazbe do eksperimentalnih glazbenih pravaca.

Osim glazbom Ivan se bavi i pisanjem te iza sebe ima objavljenu slikovnicu „Toma u svemiru”.