Boris Plazibat

YMS tečaj:

Saxophone

Glazbena postignuća:

Boris obično najprije skoči, pa onda kaže “Hop!”, ali mu je to do sada donijelo samo dobre stvari u život, kao što je rad u YMS Šibenik, na primjer.

Kao klinac je u rodnom Splitu počeo pjevati u dječjem zboru “Srdelice”, s kojim je kao solist nastupio na prvom dječjem festivalu “Mali Split” i opet kao solist, snimio jednu pjesmu na album dječjih pjesama, zajedno s Zdravkom Škenderom, Zoricom Kondžom i drugima. To je snimanje bilo presudno da se smrtno zaljubi u studio za snimanje glazbe i odluči da u životu želi biti muzičar, producent, aranžer…bilo što, samo da ga puste do miks pulta. To nije baš prošlo kako je planirao, ali je svejedno završio srednju glazbenu školu, pa upisao Muzičku Akademiju u Splitu.

Tijekom studiranja na drugoj godini, dana mu je prilika da u sklopu koncertne sezone HGM odsvira solistički recital u Splitu, a zatim i predstavi UA Sveučilišta u Splitu na Danima muzičkih akademija Meditearana u Tunisu. Otprilike u to vrijeme počinje pjevati u zboru HNK u Splitu, kao logičan nastavak pjevanja u dječjem zboru Kazališta i  statiranja u predstavama. Nakon nekoliko sezona odustaje od zbora i počinje suradnju s orkestrom, kao dio orkestra na sceni, u raznim opernim predstavama. Na zadnjoj godini studija klarineta, zapošljava se najprije u privatnoj glazbenoj školi “Boris Papandopulo” u Splitu, pa zatim u školi “Dr.fra. Ivan Glibotić”.

Nakon diplome na Akademiji, seli se u Šibenik i počinje raditi u glazbenim školama u Šibeniku, Drnišu, Biogradu na moru. Sa učenicima osvaja regionalne i državne nagrade za klarinet i saksofon.

Počinje voditi puhački orkestar Primošten, koji je vodio trinaest godina, do 2020te godine. S orkestrom provodi neke od najboljih i najnapornijih dana u životu, pripremajući orkestar za monogobrojne koncerte, dirigirajući i aranžirajući za orkestar. Posebno je ponosan na koncerte s Jazz orkestrom HRTa, Singrlicama, Nenom Belanom i klapom Kampanel i nastupe s Dragom Diklićem, Markom Toljom i Goranom Karanom.

Cijelo vrijeme vježba i svira, glavnom jazz standarde, ali mu je cilj i najveće zadovoljstvo uvijek bilo i ostalo, biti u stanju susresti se s nekim prvi put i moći odmah zasvirati. Zbog toga i surađuje s mnogo lokalnih, Šibenskih glazbenika i bandova, a u posljednje vrijeme, slijedeći trendove, često svira s DJ-evima.

Kad uspije, Boris odsvira i poneki nastup s klasičnim repertoarom, na svojoj prvoj ljubavi, klarinetu.

Jako voli podržavati mlađe od sebe na njihovom glazbeničkom putu i prenositi znanje svima koji to žele, zato i jest postao dio YMS obitelji.